Een traan in uw oog, een glimlach op uw gezicht en uitbundig meezingen, dat zijn de ingrediënten tijdens de optredens van het Goors smartlappenkoor “ditis Gôôrus”.

“Zingen over onomkeerbaar leed (het liefs een ander overkomen) en de vreugden van het leven (het liefst ons zelf overkomen) hebben wij in ons hart gesloten”.

Begeleidt door het vaste orkest, zijn de dames en heren, graag bereid hun emoties te delen met het publiek.

Ditis Gôôrus is in 1999 gestart met 25 liefhebbers van de smartlap en het Nederlandstalige lied. Het koor groeide gestaag en telt momenteel 50 enthousiaste zangers en zangeressen, waarvan de oudsten de “klassiekers” al meezongen in hun jeugd, terwijl de jongste leden nog geboren moesten worden toen Andre Hazes zijn eerste successen had.

Het koor wordt begeleid door een orkest bestaande uit drums, gitaar, basgitaar, accordeon en saxofoon.

Hoewel gezelligheid hoog in ons vaandel staat – de derde helft is een belangrijk deel van de donderdagavond – wordt op de wekelijkse repetities fanatiek geoefend onder de bezielende leiding van dirigent Han Klarenbeek

Onder zijn leiding wordt flink gestudeerd op het vertolken van de door Han gearrangeerde liederen.

Het gevarieerde repertoire van Ditis Gôôrus bestaat momenteel uit zo’n honderdvijftig nummers variërend van de klassiekers zoals “Huilen is voor jou te laat”, “Meisje, ik ben een zeeman”, “Patsy”,  tot de nummers van Guus Meeuwis en Frans Duijts.

Het koor en het orkest hebben in haar bestaan tal van optredens verzorgd. In verzorgings- en verpleegtehuizen zijn wij welkome gasten, maar ook bij verenigingen, tijdens festivals en in feesttenten worden wij regelmatig gevraagd.

Om de twee jaar geeft het koor een show in de Reggehof. De revue-achtige voorstellingen zijn voor velen een begrip geworden. Zang, dans, toneelspel en overige acts worden door het enthousiast meezingende publiek zeer gewaardeerd.

Het Goors Smartlappenkoor ditis Gôôrus zal haar smartvolle repertoire verder uitbreiden en hoopt dit nog jaren voor u, maar vooral ook, samen met u te zingen.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.